Vakantiehuizen in Costa de Valencia

Ben je op zoek naar een comfortabele vakantiewoning in Costa de Valencia? Bekijk dan ons aanbod vakantiehuizen Costa de Valencia. Costa de Valencia is een land dat in Europa ligt. Costa de Valencia staat bekend als vakantiebestemming voor natuurliefhebbers die graag wandelen en fietsen, maar dit betekent niet dat het niet meer te bieden heeft dan prachtige natuur. Naast diverse mooie gebieden, vind je in Costa de Valencia namelijk ook prachtige bruggen en andere bouwwerken.

Costa de Valencia

Het landschap van de Costa de Valencia kenmerkt zich in het noorden door een combinatie van platteland en uitgestrekte zandgronden met enorme appartementencomplexen, en in het zuiden door een aaneenschakeling van duinen, dennenbossen en stranden. Liefhebbers van deze kust komen voornamelijk voor de culturele rijkdom, de schone stranden, de kuuroorden en de natuurparken.

Badplaatsen als Puig, Cullera, Diamus en Sueca kennen stranden van hoogstaande kwaliteit en bieden diverse (water)sportmogelijkheden en faciliteiten. Voor meer rust kunt u in de badplaats Tavernes de la Valldigna vertoeven.

Omringd door eindeloze sinaasappelplantages en gelegen aan de golf van Valencia bevindt zich de derde grootste stad van Spanje, Valencia. Deze provinciehoofdstad wordt ook wel‘cuidad de la marcha’ (uitgaansstad) genoemd. Want naast de gotische kathedraal, musea en gezellige haven staat Valencia ook bekend om haar uitgaansleven en biedt het gezellige discotheken, bars, cafés, bioscopen en sfeervolle pleintjes.

Het meest typische gerecht uit deze streek is de welbekende Paëlla, waar elk Valenciaans dorp haar eigen variant op heeft. De regio Valencia staat ook bekend vanwege haar jaarlijks terugkerende volksfeesten die iedere keer weer vele toeristen trekken. Zo wordt het ‘La Fallas’ feest elk jaar als aankondiging van het voorjaar in maart gehouden. Een uniek feest met veel kleur, muziek en vuurwerk waar (bijna) alles is toegelaten! Grote karikatuurpoppen van bekende Spanjaarden, gemaakt van papier-maché, worden in een grote optocht door de stad gedragen. Een feest dat in het teken staat van veel vrolijkheid en gelach en wordt afgesloten met de verbrandingvan de poppen, vuurwerk en natuurlijk veel paëlla.


Wat u niet mag missen

- Natuurpark‘Le Parque Naturel de la Albufera’. Maak ook een rondvaart over het meer van La Albufera.
- Het historisch plaatsje El Puig met haar impostante klooster van Santa María de El puig.
- Het gebouw dat tot het UNESCO-werelderfgoed behoort‘La Lonja’ in Valencia. Deze voormalige veilinghal staat bekend staat om haar zuilenzaal met spiraalvormige zuilen.
- Aquasol, het waterpretpark in Cullera met vele verschillende glijbanen.
- Ten noorden van Valencia vindt u in Sagunto Romeinse ruïnes. Sagunto was één van de belangrijkste enclaves uit de Spaanse geschiedenis.
- Vanuit Valencia kunt u gemakkelijk de boot nemen naar de Balearen.
- De stad Valencia. Bezoek hier ook eens de ochtendmarkt Mercado Central, waar je streekproducten kunt kopen. En probeer eens bij een'horchaterías'het verfrissende lokale drankje de'horchata'(gemaakt van amandelen, water en suiker).

Vakantiehuis Costa de Valencia