Vakantiehuizen in Costa del Sol

De naam Costa del Sol zegt het al: in deze kuststrook van 300 kilometer aan de Spaanse zuidkust schijnt de zon. De populairste plaatsen aan de Costa del Sol zijn Málaga, Torremolinos en Marbella. Jaarlijks weten zeer veel toeristen hun weg te vinden naar de Costa del Sol. Bijkomend voordeel is dat vanuit Málaga andere steden in Andalusië bezocht kunnen worden, zoals Sevilla, Córdoba en Granada. Hoewel er veel mooie uitzichten te bewonderen zijn, komt het merendeel van de toeristen echter voor het mooie weer. Zij zijn tevreden met een heerlijk zonnig plekje aan het strand van de Middellandse Zee, dat makkelijk te bereiken is vanuit hun vakantiehuisje.

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

Costa del Sol

De‘kust van de zon’, in het zuiden van Spanje, heeft haar naam te danken aan haar zonnige klimaat, met meer dan 300 dagen zon per jaar! De Costa del Sol is toeristisch sterk ontwikkeld en is uitgegroeid tot de meest geliefde costa’s van Andalusië voor zon- en strandaanbidders.

De Costa del Sol strekt zich uit over 161 kilometer kustlijn en verdeelt zich in een westelijk en oostelijk gedeeld. De meeste bekende plaatsen van de Costa del Sol liggen in het westelijk deel. Torremolinos, de drukbezochte badplaats, staat bekend om haar winkels, bars en disco’s. Een andere bekende plaats is jetsetoord Marbella. Kenmerkend hier zijn de lange stranden, goede restaurants en een prettige, onbekommerde sfeer op de terrassen op de bruisende pleinen of in drukke winkelstraten.

Ten oosten van Malaga liggen bekende plaatsjes als Torrox, Rincon de la Victoria en Torre del Mar, een populaire, gezellige badplaats met zandstranden, ontelbare terrasjes en restaurants en een bruisend uitgaansleven.

Eén van de mooiste plaatsjes aan de kust is het voormalige vissersdorp Nerja. Neem een kijkje in het oude (autovrije) centrum, met witte huisjes en kronkelige straatjes, en vergeet niet de boulevard te bezoeken. Deze boulevard wordt ook wel het ‘Balkon van Europa” genoemd, door zijn spectaculaireligging. Maar de belangrijkste trekpleister van Nerja zijn de ‘Cuevas de Nerja’. Dit enorme grottencomplex, van druipsteengrotten met prehistorische muurschilderingen, telt als het belangrijkste van Spanje en van groot archeologisch belang. De grotten worden tevens gebruikt als natuurlijk theater.

Neem ook eens een bezoek aan de hoofdstad, Malaga. Deze plaats trekt jaarlijks duizenden bezoekers vanwege de mooie stranden en verder zijn er volop uitgaansmogelijkheden, winkels en bezienswaardigheden. In het centrum vindt u het Moorse Alcazaba. Dit voormalig paleis is nu het‘Museo Arqueológico’ en biedt een prachtig uitzicht over de stad.

De Costa del Sol is ook de plaats bij uitstek voor de golfliefhebber, u vindt hier een ruime keuze aan goed uitgeruste golfbanen. Natuurlijk kunnen ook watersportliefhebbers hier hun hart ophalen, want de Costa del Sol biedt volop mogelijkheden.

Wilt u meer zien, ga dan het prachtige achterland van Andalusië in en maak een tocht per auto door rotsachtige landschappen, bossen en ravijnen en langs lieflijke dorpjes. Hier ligt ook het bergmassief Parque Natural Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama, waar u prachtige wandelingen of paardrijdtochten kunt maken. Bij het stadje Antequera bevindt zich ‘El Torcal de Antequera’, een indrukwekkend landschap van allerlei bijzonder rotsformaties.Denk bij het achterland ook aan de Witte Dorpen Route (Ronda - Arcos de la Frontera) en vergeet de prachtige stad Granada niet!


Wat u niet mag missen

- Een autorit door Las Alpujarras.
- De stadjes Ronda en Nerja.
- De"coastal route"(Nerja-Sotogrande).
- Een bezoek aan Granada, met het beroemde Alhambra.
- De grotten van Nerja.
- De Witte Dorpen route.
- Jetsetoord Marbella en de prachtige stranden van San Pedro de Alcántara.
- Het bijzondere landschap van El Torcal de Antequera.

Vakantiehuis Costa del Sol