Vakantiehuizen in Mallorca-Menorca-Ibiza

Mallorca (uit te spreken als Majorca) is een eiland dat tot Spanje behoort. Het is het grootste eiland van de Balearen, waartoe ook Menorca en Ibiza behoren en de hoofdstad is Palma de Mallorca. Door het heerlijke klimaat dat er heerst, is Mallorca een zeer populaire vakantiebestemming, met name voor Britten en Duitsers. Op het zuidelijke deel van het eiland zijn de meest bezochte badplaatsen te vinden. Niet alleen in de zomer wordt Mallorca goed bezocht, maar ook in de winter zijn er veel toeristen te vinden. Deze overwinteren in een van de vele vakantiehuisjes of bungalows die er op Mallorca te huur zijn.

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

Mallorca

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, is een heerlijk vakantie eiland, door haar Middellandse Zeeklimaat en afwisselend landschap. De zon schijnt hier maar liefst 300 dagen per jaar!

De kustlijn kent een grote verscheidenheid, zo vindt u in het noordwesten de Sierra del Norte met haar ruige bergketen en kalkrotsen en aan de westkust en de Noordkaap spectaculaire rotsformaties met grillige vormen afgewisseld door steile klippen. In het (zuid-)oosten bij badplaatsen als Porto Cristo en Cala d'Or liggen talrijke schilderachtige baaitjes, die u ook per boot aan kunt doen. Voor de urenlange strandwandelingen kun je het beste terecht op de stranden van de zuidwestkust. De drukke toeristencentra met bruisend nachtleven zijn geconcentreerd rondom Palma de Mallorca in het zuiden.

Door de diversiteit van het eiland is het eiland geschikt voor iedereen. Stranden zijn schoon, veilig, goed onderhouden en kindvriendelijk (de stranden lopen over het algemeen langzaam af). Wandelaars en fietsers kunnen heerlijk genieten in de (vogel-)natuurreservaten en een waterrijk natuurpark bij Alculdia. En ook de actieveling hoeft ook niet bang te zijn om zich te vervelen, er zijn namelijk vele mogelijkheden op het gebied van duiken, paardrijden en golfen.

Een goede manier om het eiland te verkennen is per auto. Vergeet dan niet de Cap Formentor en de bergketen"Sierra de Tramuntana"in het westen, met spannende bergwegen en spectaculaire uitzichten. Ook de hoofdstad Palma de Mallorca is absoluut een bezoek waard! Het binnenland van Mallorca kenmerkt zich door authentieke plaatsjes waar tradities en oude gebruiken van vroeger nog het dagelijks straatbeeld bepalen.


Wat u niet mag missen

- De grotten van Drach, de druipsteengrotten met ondergronds meer (oostkust).
- De hoofdstad Palma de Mallorca, met de oude binnenstad: Barrio Antiguo.
- Het spectaculaire uitzicht vanaf de Cap de Formentor.
- Het natuurpark Puigpunyent.
- Botanicactus, de grootste botanische cactustuin van Europa (nabij Ses Salines).
- Bezoek de schilderachtige dorpjes Fornalutx (uitgeroepen als mooiste dorp van Spanje) en Biniaraix.
- Ook een bezoek aan het Middeleeuwse Alcudia is de moeite waard.
- Maak eens een tocht door het berggebied naar Sa Calobra. Een prachtige baai met helderblauw water. De rit er heen alleen al is onvergetelijk, met prachtige vergezichten!

Vakantiehuis Mallorca-Menorca-Ibiza

Bestemmingen in Mallorca-Menorca-Ibiza