Vakantiehuizen in Bohemen

Ben je op zoek naar een comfortabele vakantiewoning in Bohemen? Bekijk dan ons aanbod vakantiehuizen Bohemen. Bohemen is een land dat in Europa ligt. Bohemen staat bekend als vakantiebestemming voor natuurliefhebbers die graag wandelen en fietsen, maar dit betekent niet dat het niet meer te bieden heeft dan prachtige natuur. Naast diverse mooie gebieden, vind je in Bohemen namelijk ook prachtige bruggen en andere bouwwerken.

Zuid Bohemen

Zuid-Bohemen is een geliefde vakantiestreek, met een gevarieerd landschap, mooie historische plaatsjes, kastelen, talloze meren en veel fiets- en wandelmogelijkheden. Hier bevindt zich het Nationaal Park Sumava (het Boheemse Woud), een park van grote ecologische waarde. Vanuit uw vakantiehuis in de Bohemen maakt u een uitstapjes door het landschap. Het landschap hier is ongerept, ruig en bergachtig, met bossen, heuvels, gletsjermeren (overblijfselen van de ijstijd), rivieren en veengebieden. Er is hier een netwerk van fiets- en wandelroutes en in de winter kunt u hier prima terecht voor een wintersportvakantie.

Waterliefhebbers kunnen terecht bij het Lipnomeer, het grootste (stuw)meer van Tsjechië en een toeristische trekpleister. Rondom het meer liggen zandstrandjes en gezellige vakantieplaatsjes en op het meer kunnen verschillende watersporten beoefend worden. Ook voor cultureel erfgoed kunt u in de regio Zuid-Bohemen terecht. U vindt hier prachtige historische stadjes, zoals Ceský Krumlov, Trebon en Ceské Budejovice, en een aantal romantische kastelen, zoals dat van Hluboká nad Vltavou, Èervená Lhota en Orlik.


Wat u niet mag missen

- Nationaal Park Sumava/het Boheemse Woud.
- Het Lipnomeer, met veel watersportmogelijkheden.
- Het historische stadje Ceský Krumlov. Een prachtig, romantisch stadje waarvan het historisch centrum met zijn Middeleeuwse gebouwen op de Unesco Werelderfgoedlijst staat.
- Het historische stadje Trebon, vol monumenten en tevens een kuurstadje. Ook de omgeving is de moeite waard.
- Het stadje Ceské Budejovice is bekend om zijn Budweiser bier, maar ook hier is cultureel erfgoed bewaard gebleven. In het centrum vindt u een mooi marktplein, omringd met historische panden.
- Eén van de sprookjesachtige kastelen, zoals dat van Hluboká nad Vltavou of Orlik.
- Maak een tocht langs de rivier de Moldau, een uitstekende manier om Bohemen te ontdekken.

Vakantiehuis Bohemen

Direct naar alle vakantiehuizen in Bohemen