Vakantiehuizen in Moravië

Of u nu op zoek bent naar schitterende landschappen, bruisende culturele activiteiten of historische diepgang, in Moravië vindt u het allemaal. Daarvoor heeft u echter wel de tijd nodig, want in één dag lukt het uiteraard niet om alles te beleven wat Moravië u te bieden heeft. Actieve vakantiegangers kunnen zich uitleven door te gaan wandelen of fietsen, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw vakantie wat rustiger door te brengen door bijvoorbeeld de pittoreske dorpjes of diverse musea aan te doen. Vanuit uw vakantiehuisje in het hart van Moravië is dat prima te organiseren. Zo lang u maar zorgt dat u niet teveel doet…het is tenslotte vakantie!

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

Moravië

Veel over Moravië hoeven we niet te zeggen… want deze regio moet je gewoon zien, voelen en beleven!!

Ontdek de romantisch dorpjes, de vele burchten en sprookjesachtige kastelen die verscholen liggen tussen bossen, weiden, rivieren, heuvellandschap en bergen van het prachtige Moravië. Combineer dit met cultuur, zon en wijn en je verblijf kan niet meer stuk!

Want dit veelzijdig gebied heeft naast schitterende natuurgebieden (met meer dan 400 grotten, druipsteengrotten en ondergrondse riviertjes) ook middeleeuwse goudmijnen, historische steden, en romantisch kastelen te bieden. Al dit moois is de basis van oneindige (sportieve)mogelijkheden voor jong en oud. Een waar paradijs voor natuur-, fiets- en wandelliefhebbers.

Een bezoekje aan de historische stad Brno, de belangrijkste stad van deze regio, mag hierbij natuurlijk niet ontbreken. Liefhebbers van architectuur uit de laatste eeuwen kunnen hier hun hart ophalen want tussen 1920-1940 was dit het centrum van de moderne kunst van Midden-Europa en trok vele internationale architecten aan. Daardoor kent Brno een kloppend hart met trendy

restaurants, bars en moderne winkelstraten. Maar er zijn meer interessante historische stadjes! Denk dan aan het Unesco-stadje Telc of het barokstadje Olomouc.

Ook voor kuurbehandelingen kunt u in Moravië terecht, in o.a. Jeseník, Karlova Studánka, Tøeboò en Luhaèovice. In Moravië kunnen ook de wintersportliefhebbers terecht, in het schilderachtige landschap van het Adelaarsgebergte (Orlické hory) en het Jeseníky-gebergte, in noord-Moravië. De Bekende skicentra in het Adelaarsgebergte zijn Øíèky en Deštné; in Jeseníky zijn dat Ramzová en Èervenohorské Sedlo. Ook in het berggebied van de Beskydy in het oosten liggen skioorden, de skioorden en pistes hier geschikt zijn voor de minder veeleisende wintersporter (qua faciliteiten, onderhoud en pistes).


Wat u niet mag missen

- Maak eens een uitstapje naar oude stadjes als Mikulov en Olomouc (UNESCO)!
- Bezoek een van de vele kastelen, zoals Kasteel Pernstejn of de imposante ruïne van de burcht Potstejn in het Adelaarsgebergte.
- De tuinen en het kasteel in Kroměříž (UNESCO)!
- Het Kasteelareaal van Lednice-Valtice, een uitgestrekt barok complex, dat op de lijst van UNESCO monumenten staat.
- Het unieke miniatuurstadje Telc, metéén van de mooiste pleinen van Tsjechië. Dit plein staat tevens op de UNESCO-lijst van wereldmonumenten.
- Het 18de-eeuwse Reduta-theater in Brno, waar Mozart op elfjarige leeftijd optrad.
- Ook een bezoek aan Wenen behoort tot de mogelijkheid, want in het zuiden grenst Moravië aan Oostenrijk.
- Houdt u van wandelen, dan kunt u hier goed terecht inéén van de prachtige natuurparken!

Vakantiehuis Moravië

Bestemmingen in Moravië