Vakantiehuizen in Oost Bohemen

Ben je op zoek naar een comfortabele vakantiewoning in Oost Bohemen? Bekijk dan ons aanbod vakantiehuizen Oost Bohemen. Oost Bohemen is een land dat in Europa ligt. Oost Bohemen staat bekend als vakantiebestemming voor natuurliefhebbers die graag wandelen en fietsen, maar dit betekent niet dat het niet meer te bieden heeft dan prachtige natuur. Naast diverse mooie gebieden, vind je in Oost Bohemen namelijk ook prachtige bruggen en andere bouwwerken.

Oost Bohemen

Ontdek prachtig Oost-Bohemen! Je vindt hier veel beschermde landschapsgebieden en (nationale) natuurreservaten, waar je nog oorspronkelijke bossen en zeldzame flora en fauna tegenkomt. De regio heeft een goed uitgezet netwerk van wandelroutes. Bovendien zijn er ook diverse paardrijdmogelijkheden. Voor de natuurliefhebbers en actieve toerist is hier dan ook genoeg te ontdekken!

Het is teveel om ze allemaal op te noemen, maar we lichtten er een paar uit: bij de unieke Rotssteden Adrspach en Teplice (Adrspassko-teplické skály) ziet u een labyrint van kloven en ravijnen en bizarre rotsformaties. Dit zandstenen plateau, in de hooglanden van Broumov, vormt het grootste natuurreservaat van Tsjechië en is een waren trekpleister. Dan zijn er nog de Rotswanden van Broumov, een lange kam met rotssteden van zandsteen.En dan heb je nog het Beschermd Landschapsreservaat van het IJzergebergte (Zelezné hory) en Beschermd Landschapsreservaat Adelaarsgebergte (Orlické hory).

Onze mooi gelegen vakantiehuizen zijn de ideale uitvalsbasis om Oost-Bohemen te gaan verkennen, op cultureel gebied. Hier proef je vervlogen tijden in de vele historische stadjes, kloosters, kastelen en monumenten. Tijdens je bezoek aan het groot aantal kastelen in Oost-Bohemen maak je kennis met de stijlen Renaissance, Barok, Jugendstil, Art-Deco, Biedermeier, Classisisme of Rococo. Te veel om allemaal op te noemen, daarom lichten we er een paar uit: Nové Mesto nad Metují (Renaissancistische en barokke interieurs), Nové Hrady, Rychov nad Kneznou (kunstverzameling), Lytomysl (UNESCO). In Vysocina is een openluchtmuseum waar typische Boheemse (houten) volkshuisjes te zien zijn. Wat zeker een bezoekje waard is, zijn de historische stadjes met beschermd stadsgezicht: Nové Mesto nad Metují, Hradec Králové, Litomysl, Moravska Trebová en Pardubice.

Wil je even ontspanning? Denk dan eens aan een kuuroord. Oost-Bohemen kent drie bekende kuurcentra, Velichovky, Bohdanec en Anenské slatinné lázne. Of bezoek één van de traditionele evenementen of festivals. Ideaal om de lokale sfeer te proeven! In en om je vakantiewoning verveel je je dus niet!


Wat u niet mag missen

- De beschermde stadsgezichten van Nové Mesto nad Metují, Hradec Králové, Litomysl, Moravska Trebová en Pardubice.
- Het renaissance kasteel van Litomysl (UNESCO). Hier wordt ook jaarlijks een openlucht operafestival gehouden
- En nog vele andere kastelen, zoals: Nachod, Nové Hrady, Nové Mesto nad Metují, Burcht Potstejn en Burcht Svojanov.
- Het Benedictijnenklooster van Broumov,één van de mooiste van Tsjechië.
- De dierentuin/safaripark ZOO Dvur Králové. Tegenwoordig worden er ongeveer 2400 dieren van 350 soorten gehouden. Het vervoer op het tuincomplex wordt in de zomermaanden door treintjes verzorgd.

Vakantiehuis Oost Bohemen

Bestemmingen in Oost Bohemen