Vakantiehuizen in Praag

Ben je op zoek naar een comfortabele vakantiewoning in Praag? Bekijk dan ons aanbod vakantiehuizen Praag. Praag is een land dat in Europa ligt. Praag staat bekend als vakantiebestemming voor natuurliefhebbers die graag wandelen en fietsen, maar dit betekent niet dat het niet meer te bieden heeft dan prachtige natuur. Naast diverse mooie gebieden, vind je in Praag namelijk ook prachtige bruggen en andere bouwwerken.

Midden Bohemen en Praag

Praag

'Gouden Stad','Stad van de honderd torens','Moeder der steden'… het zijn enkele benamingen voor deze sprookjesachtige stad aan de Moldau. De vakantiehuizen in Praag zijn hét uitgangspunt om de stad te ontdekken. Praag is een van de oudste steden van Europa en daarom rijk aan historische gebouwen rond sfeervolle pleinen en indrukwekkende kerken en burchten. De historische kern van de stad is dan ook met recht in 1993 op de lijst van het UNESCO werelderfgoed geplaatst.

Praag is echt een culturele stad. Nergens ter wereld vindt u zoveel concertgebouwen, barokgebouwen, natuurschoon, vermaak en ontspanning inéén stad! Bij een bezoek aan Praag mag de bekendste cultuurschat van Tsjechië, de Tsjechische burcht Karlstejn, niet gemist worden. In feite is deze burcht een verzameling gebouwen die vanaf de 9e eeuw gebouwd is. Hier vindt u de ridderzaal, de parlementsgebouwen, de St. Jorisbasiliek en de St. Vitusbasiliek. Hier waar de kroonjuwelen van het heilige Roomse Rijk bewaard worden.

Praag staat ook bekend om haar Vltavabruggen (de bruggen over de Moldau). Maar liefst 15 bruggen over de Moldau verbinden de oude stad Stare Mesto met Malá Straná. De bekendste brug is de Karelsbrug. Het unieke aan deze brug is dat deze als enige alleen toegankelijk is voor voetgangers. Aan beide zijden van de brug staan bruggentorens die dateren uit de 15e eeuw en ook vindt u unieke zandsteensculpturen die uit de baroktijd stammen. Zomers wemelt het op deze romantische plek van straatartiesten en kunstenaars.

Wanneer u deze stad bezoekt, gaat u vast ook even winkelen. In het historisch centrum, dat uit maar liefst 5 wijken bestaat, worden dagelijks markten gehouden met veel kunst, houten speelgoed en souvenirs, maar ook veel groente en fruit. In de talloze winkels vind u tijdloze typische Tsjechische souvenirs zoals geschilderd porselein, geslepen glaswerk en sieraden van Tsjechische edelsteen Granaat. Voor de grote winkels en warenhuizen kunt u terecht inéén van de tientallen grote winkelcentra die de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond zijn gekomen. Deze kunt u binnenstappen wanneer u maar wilt, want deze zijn non-stop geopend en na middennacht maar voor een paar uur gesloten.

Praag is niet alleen het hart van Europa maar ook het hart van de Europese architectuur. De stad is sinds het ontstaan, meer dan duizend jaar geleden, gevuld met prachtige gedenkwaardige bouwwerken. Mis daarom ook niet toeristische trekpleisters zoals het Goudenstraatje, de beroemde Astronomische klok, het romantische barokke slot Troje en vele andere prachtige plaatsen, die zijn er te veel om op te noemen, maar zeker de moeite waard om te bezichtigen. Ook in de directe omgeving van Praag is er veel te zien. Zo kunt u bijvoorbeeld een tripje maken naar kasteel Konopiste of de burcht Karlstejn. Lees meer over de omgeving bij Midden-Bohemen.

De streek rondom Praag noemen we Midden-Bohemen. Hier vindt mooie burchten en kastelen, waaronder Karlstejn, de belangrijkste burcht van Tsjechië. Ook een bezoekje waard; de 13e eeuwse gotische burcht Krivoklát en het kasteel van Konopistì. Ook bezienswaardig is de oude zilverstad Kutná Hora, in de Middeleeuwen de rijkste en op één na grootste stad van het Boheemse koninkrijk.


Wat u niet mag missenPraag:

- Winkelliefhebbers kunnen op het Wenceslaplein hun hart luchten met haar vele winkeltjes en warenhuizen.
- Huur een bootje en vaar over de Moldau langs eilandjes en gezellige kades.
- De Praagse burcht en het Gouden Straatje.Midden-Bohemen:

- Bezoek de belangrijkste burcht van Tsjechië, Karlstejn, waar de kroonjuwelen van Tsjechië werden bewaard.
- De burcht Krivoklát
- Het kasteel van Konopište
- De grotten van Koneprusy.
- Het barokke bedevaartscomplex in Svatá Hora.
- De monumentale barokke Maria-Boodschapkerk van Olomouc (Svatý Kopecek u Olomouce)
- Kutná Hora met de Sint-Barborakatedraal

Vakantiehuis Praag

Direct naar alle vakantiehuizen in Praag