Vakantiehuizen in Berner Oberland

Ben je op zoek naar een comfortabele vakantiewoning in Berner Oberland? Bekijk dan ons aanbod vakantiehuizen Berner Oberland. Berner Oberland is een land dat in Europa ligt. Berner Oberland staat bekend als vakantiebestemming voor natuurliefhebbers die graag wandelen en fietsen, maar dit betekent niet dat het niet meer te bieden heeft dan prachtige natuur. Naast diverse mooie gebieden, vind je in Berner Oberland namelijk ook prachtige bruggen en andere bouwwerken.

Berner Oberland

De regio Berner Oberland is bekend om zijn hoge bergtoppen zoals de Eiger, Mönch, Jungfrau en Schilthorn. Zij hebben bij helder weer uitzicht tot de Mont Blanc en het Zwarte Woud. Op de toppen zijn verschillende panoramarestaurants te vinden, waar u onder het genot van een hapje en een drankje kunt genieten van al het spectaculairs wat er voorbij komt.

De belangrijkste excursie van Zwitserland is in deze regio te vinden, de Jungfraujoch (3571m), met het hoogst gelegen treinstation van Europa, een absolute aanrader! Het is onderdeel van de schitterende‘Jungfrau-Aletsch-Bietschhorn’ –regio. Deze regio werd door UNESCO opgenomen in de lijst van Wereldnatuurerfgoed, als ‘uniek landschap van bijzondere schoonheid’. U vindt hier unieke flora en fauna en ook ligt hier (en in de regio Wallis) de langste gletsjer van de Alpen, de Aletsgletsjer.

Vakantieplaatsen in de Jungfrauregio zijn onder andere Grindelwald, Interlaken, Wengen en Mürren. Grindelwald is een gezellig toeristisch gletsjerdorp waar u een prachtig stukje natuur aantreft. Een wandeltocht door de gletsjerkloof mag u niet missen, deze is spectaculair en overweldigend.

Berner Oberland heeft 500 km. aan wandel- en bergpaden en 400 km. aan fietsroutes, een paradijs voor de actieve vakantieganger. Een alternatief voor de fiets is de Trottibike, deze step is een nieuwe trend en leuk om eens te proberen.

Ook is hier een aantal fraaie bergmeren te vinden, denk bijvoorbeeld aan de Brienzersee en de Thunersee. Deze meren zijn prachtig gelegen en bieden een mooi uitzicht over de omgeving. Natuurlijk zijn deze zeer geschikt voor zeilers, surfers en zwemmers. Zeker’s zomers bieden ze een welkome afkoeling.

De hoofdstad Bern ligt ook in deze regio. Bern is een levendige en veelzijdige stad. De binnenstad heeft een middeleeuws karakter en heeft fraaie pleinen, zoals de Zytglogge waar het altijd gezellig druk is.

De stad Interlaken is, zoals de naam al zegt, gelegen tussen twee meren en aan de voet van de bergen. Het is een moderne mondaine stad met een leuk centrum waar u heerlijk kunt eten inéén van de vele authentieke Zwitserse restaurants. Tevens uitgangspunt voor een wandeltocht in de bergen.


Wat u niet mag missen

- Het attractiepark Mystery Park in Interlaken.
- Het Lauterbrunnental, een prachtig dal met 72 watervallen.
- Entelbuch, een hoogveenlandschap wat op de UNESCO-lijst staat.
- Gstaad, een mondain dorp met mooie winkels en goede restaurants. Zien en gezien worden!
- Overhasli, een spectaculaire hangbrug van 100m lang.
- Het Zwitsers openluchtmuseum in Ballenberg.
- Beatusgrotten, vlakbij Thun.

Vakantiehuis Berner Oberland