Vakantiehuizen in Centraal Zwitserland

Ben je op zoek naar een comfortabele vakantiewoning in Centraal Zwitserland? Bekijk dan ons aanbod vakantiehuizen Centraal Zwitserland. Centraal Zwitserland is een land dat in Europa ligt. Centraal Zwitserland staat bekend als vakantiebestemming voor natuurliefhebbers die graag wandelen en fietsen, maar dit betekent niet dat het niet meer te bieden heeft dan prachtige natuur. Naast diverse mooie gebieden, vind je in Centraal Zwitserland namelijk ook prachtige bruggen en andere bouwwerken.

Centraal Zwitserland

Geurige alpenweiden, adembenemende uitzichten, het veelzijdige meer en prachtige bergen. Dat is de regio Centraal Zwitserland. De streek is erg divers en heeft op het gebied van zowel cultuur als natuur voor ieder wat wils. De natuur is hier ongerept en overweldigend; het groen van de weides en de bomen, de witte bergtoppen en de vele kleuren van het meer maken het geheel elke keer fascinerend en anders.

Er zijn verschillende bergen zoals de Pilatus (2130m) en de Rigi (1800m). U kunt met een kabelbaan of gondelbaan omhoog. Boven op de berg kunt u genieten van een fascinerend uitzicht over meren en bergtoppen. Op de gezellige bergterrassen kunt u tot rust komen met een heerlijke kop koffie of een Zwitsers likeurtje zoals de Pfümli.

Voor de actieve vakantieganger biedt het gebied Centraal Zwitserland veel mogelijkheden. Het beklimmen van de bergen is een echte uitdaging, de routes naar boven zijn prachtig en eenmaal op de top is de klim de moeite waard geweest. Bij helder weer kijkt u neer om de meren en de schilderachtige dorpjes er omheen. Ook op het meer kunt u actief bezig zijn, ga een middagje kanoën of maak een boottocht.

De stad Luzern, de hoofdstad van dit gebied, heeft een levendige sfeer en biedt een prachtig uitzicht over het Vierwoudstedenmeer, ook wel het meer met de glimlach genoemd. Het verkeersmuseum is voor kinderen en volwassenen een aanrader. De welbekende Kapelbrug is het symbool van de stad.

Hoewel Zwitserland niet goedkoop is, is het toch leuk om te shoppen. De winkels nodigen u uit om binnen een kijkje te nemen en de Zwitserse bevolking is uiterst vriendelijk. Ga op zoek naar een leuke klok of een mooi houtsnijwerkje!


Wat u niet mag missen

- Carnaval in Luzern, een uitbundig feest.
- Küssnacht, een pittoresk toeristenplaatsje wat bekend is door Wilhelm Tell.
- Zug, een mooi authentiek stadje aan de Zugersee.
- Beckenried, wat omschreven wordt als het mooiste dorpje aan het mooiste meer.
- Bürgenstock, rijd omhoog naar dit dorpje voor een prachtig panoramisch uitzicht over het meer. Hier ligt ook een golfbaan, voor de liefhebber.

Vakantiehuis Centraal Zwitserland

Bestemmingen in Centraal Zwitserland