Vakantiehuizen in Graubuenden

Ben je op zoek naar een comfortabele vakantiewoning in Graubuenden? Bekijk dan ons aanbod vakantiehuizen Graubuenden. Graubuenden is een land dat in Europa ligt. Graubuenden staat bekend als vakantiebestemming voor natuurliefhebbers die graag wandelen en fietsen, maar dit betekent niet dat het niet meer te bieden heeft dan prachtige natuur. Naast diverse mooie gebieden, vind je in Graubuenden namelijk ook prachtige bruggen en andere bouwwerken.

Graubünden

Graubünden is gelegen in het zuidoosten van Zwitserland, grenzend aan Italië, Oostenrijk en Liechtenstein. Graubünden zal door de meesten niet als eerste bestemming gekozen worden, maar doet in schoonheid zeker niet onder voor andere regio’s in Zwitserland.

Graubünden biedt vele wandelmogelijkheden, waar u als natuurliefhebber van kan profiteren. Verschillende kabelbanen brengen u op adembenemende uitzichtpunten. De ruige natuur in dit dunbevolkte gebied zal menig wandelliefhebber en rustzoeker goed bevallen.

Ook op het gebied van taal en cultuur is dit een erg interessante omgeving. Er wordt over het algemeen Duits en Italiaans gesproken, maar Engels is vaak ook geen probleem. Het aantal steden van enig formaat is erg beperkt. Wat uitgebreidere winkel- en uitgaansmogelijkheden zijn onder andere in Chur en St. Moritz te vinden.

De Julierpas brengt u in het zonnige Engadin. Een ander belangrijk toeristencentrum in dit gebied is Pontresina, waar de bekende Berninapas begint. Via deze pas bereikt u het Val Poschiavo, waar cultuur en taal meer Italiaans dan Zwitsers zijn. Dat geldt ook voor het weer, waarvan de wijngaarden het overtuigende bewijs zijn. In het Unterengadin vinden we onder andere het kuuroord Scuol en een schitterend natuurpark.


Wat u niet mag missen

- Neem een kabelbaan naar hogere gebieden en geniet van het adembenemende uitzicht
- Bezoek de levendige plaatsen Chur, St. Moritz en Davos
- Laat u verwennen in een van de kuuroorden Arosa of Scuol
- Dorpjes Filisur en Bergün, in het smalle dal, het Engadin

Vakantiehuis Graubuenden

Bestemmingen in Graubuenden