Vakantiehuizen in Oost Zwitserland

Ben je op zoek naar een comfortabele vakantiewoning in Oost Zwitserland? Bekijk dan ons aanbod vakantiehuizen Oost Zwitserland. Oost Zwitserland is een land dat in Europa ligt. Oost Zwitserland staat bekend als vakantiebestemming voor natuurliefhebbers die graag wandelen en fietsen, maar dit betekent niet dat het niet meer te bieden heeft dan prachtige natuur. Naast diverse mooie gebieden, vind je in Oost Zwitserland namelijk ook prachtige bruggen en andere bouwwerken.

Bodenmeer

Op de grens van Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk ligt het Bodenmeer (Bodensee). In Zwitserland ligt Bodensee in het oosten met op de achtergrond het heuvelachtige Appenzellerland en de Alpengebieden. Het aanzicht van het meer wordt mede bepaald door de vele witte plezierboten en de Bodensee biedt in de zomer volop mogelijkheden om watersporten te beoefenen. Met een breedte van maximaal 15 kilometer en een lengte van 74 kilometer, is daar meer dan voldoende ruimte voor. Maak vanuit uw vakantiehuis in Bodensee gebruik van alle mogelijkheden die de regio biedt, om uw vakantie onvergetelijk te maken.

Heidiland en Glarnerland zijn bekende vakantiegebieden. In het Rijndal vindt u Vaduz, wat bekend staat om haar fantastische kasteel. Voor fietsers is deze omgeving een verademing. De routes zijn worden duidelijk aangegeven door middel van bewegwijzering. Het netwerk van fijne fietspaden biedt u veel mogelijkheden om het landschap te verkennen. Rondom de Bodensee kunt u van vissersdorp naar visserdorp fietsen en proeven van de streekproducten en cultuur. Hoge bergen beklimmen, per mountainbike of te voet, behoort ook tot de mogelijkheden. Wandelaars die een inspannende wandeling kunnen waarderen, zullen in het Alpstein-gebied volop plezier beleven. Hier geniet u van een adembenemend uitzicht over het Zwitserse landschap.

Ook met de kinderen valt hier een geweldige vakantie te beleven. U kunt de Toggenburger Legendenweg bezoeken, of de speelterreinen van Dwerg Baartli in Braunwald. Liefhebbers van geschiedenis, kunst en cultuur kunnen naar de plaats Saint-Gallen, waar u een tot de werelderfgoedlijst behorend kloostercomplex kunt bekijken. Ook kunt u uzelf eens lekker laten verwennen bij een van de vele wellnessmogelijkheden. Voor jong en oud is hier vanalles te ontdekken, beleven en proeven, een heerlijke vakantie voor iedereen.


Wat u niet mag missen

- Het Appenzeller Land behoort tot de mooiste streken van Zwitserland.
- Aan de Bodensee ligt het plaatsje Romanshorn met een 1200 jaar oud slot.
- Bezoek het autovrije Braunwald, deze plaats is bereikbaar met een kabelbaan.
- Saint-Gallen vormt het centrum van oostelijk Zwitserland, dit plaatsje is beroemd om zijn braadworst.
- Maak een uitstapje naar Liechtenstein, het kleine vorstendom tussen Oostenrijk en Zwitserland.

Vakantiehuis Oost Zwitserland

Bestemmingen in Oost Zwitserland