Vakantiehuizen in Ticino

Ben je op zoek naar een comfortabele vakantiewoning in Ticino? Bekijk dan ons aanbod vakantiehuizen Ticino. Ticino is een land dat in Europa ligt. Ticino staat bekend als vakantiebestemming voor natuurliefhebbers die graag wandelen en fietsen, maar dit betekent niet dat het niet meer te bieden heeft dan prachtige natuur. Naast diverse mooie gebieden, vind je in Ticino namelijk ook prachtige bruggen en andere bouwwerken.

Ticino

Ticino (Tessin), vernoemd naar de gelijknamige rivier, is het zuidelijkste gebied van Zwitserland en maakt samen met een deel van regio Graubünden (Grigioni) deel uit van het zogenaamde Svizzera Italiana (Italiaanssprekend Zwitserland).

Ticino is een ideaal wandelgebied, dat nog bij weinigen bekend is. De bergdalen Valle Maggia, Valle Verzasca en Valle Blenio zijn erg geliefd bij bergwandelaars.De wat meer toeristische gebieden zijn te vinden rondom de meren Lago Maggiore en Meer van Lugano, vooral nabij de plaatsen Ascona, Locarno en Lugano. Op enkele plaatsen in de Tessiner bergwereld kan op bescheiden schaal gewintersport worden.

De eerste indruk die Ticino, zoals deze streek door de lokale bevolking wordt genoemd, is niet bepaald aantrekkelijk, maar niets is minder waar! Binnen enkele kilometers van de Gotthard-snelweg bevindt u zich al in een waar Himalayarijk. Zelfs in deze tijden zijn sommige primitieve dorpjes in deze omgeving alleen te voet te bereiken. Maak direct vanuit uw vakantiewoning de mooiste wandelingen.

Zoekt u liever wat meer drukte op? Dat kan ook! Enkele van de meest bezienswaardige plaatsen van Ticino zijn de hoofdstad Bellinzona, met zijn prachtige kastelen, Locarno, het authentieke bergdorp Corippo in het Valle Veszasca en Morcote aan het Meer van Lugano.


Wat u niet mag missen

- Gribbio, Ces, Doro en Cala, schilderachtige en primitieve dorpjes waar u de rust vindt.
- De 220 meter hoge stuwdam in het Valle Verzasca.
- Dorpjes Brissago en Ronco aan het Lago Maggiore.
- Maak vanuit Prato een wandeling in het Valle Maggia.
- Bezoek een grotto, waar u kunt genieten van de locale specialiteiten.

Vakantiehuis Ticino

Direct naar alle vakantiehuizen in Ticino

Bestemmingen in Ticino