Vakantiehuizen in Wallis-Valais

Valais, ook wel Wallis genoemd, is een van de zesentwintig kantons van Zwitserland. Het zuidwestelijk gelegen kanton beslaat het overgrote deel van het Rhônedal tussen het begin van de rivier en het Meer van Genève. De hoofdstad van Valais is Sion. In het kanton is Frans de moedertaal met Duits op de tweede plaats. Valais bestaat voor het merendeel uit hooggebergte en is de plek waar de wereldberoemde Matterhorn zich bevindt. Ook zijn er veel gletsjers te vinden in Valais, waarvan de Aletschgletsjer met een lengte van 23 kilometer de grootste is. Wanneer u een vakantiewoning boekt in de bergen kunt u genieten van Valais in zijn zuiverste vorm.

Vakantiehuisjes zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Ook wat betreft de locatie van het vakantiehuisje zijn er talloze mogelijkheden. Of u nu midden in de bewoonde wereld wilt bivakkeren of juist heerlijk rustig op het platteland. Zoveel mensen, zoveel vakantiehuisjes. En ze zijn allemaal online te huren en reserveren via Vakantiehuisverhuur.nl!

Wallis

Het langgerekte Wallis (in het Frans Valais) is gelegen tussen de Rhonegletsjer in het Oosten en het meer van Genève in het Westen. Deze regio heeft een prachtig landschap met charmante bergdorpjes, machtige bergtoppen en mooie vergezichten. Indrukwekkend zijn ook de beroemde Aletschgletsjer en de beroemde Matterhorn, die onverstoorbaar boven alles uitsteekt.

Een gebied om te genieten van de natuur en frisse lucht, of om lekker actief te zijn. Van wandelen, klimmen of raften in de zomer tot wintersporten in de winter. Hiervoor kunt u terecht in meerdere skigebieden en plaatsen als Zermatt, Saas-Fee, Crans-Montana, Champéry of Veysonnaz. Kortom, een aantrekkelijke vakantieplek voor iedereen!


Wat u niet mag missen

- De indrukwekkende Aletschgletsjer.
- Met de stoomtrein door de Furkapas.
- De ijsgrot"Eispavillon"(Saas-Fee).
- De Alpine Zoo (Les Marécottes).
- Het avonturenpark Point Sud.
- Een tochtje met een kabelbaan.
- Het ondergrondse meer St. Leonard.

Vakantiehuis Wallis-Valais