Vakantiehuizen in Berlijn-Brandenburg

Berlijn is als hoofdstad van Duitsland erg in trek bij toeristen. De stad is rijk aan geschiedenis en cultuur. Zo bent u waarschijnlijk bekend met de Berlijnse muur, die tijdens de Tweede Wereldoorlog de stad verdeelde tussen Oost- en West-Berlijn. Nog steeds zijn er verschillen te zien die toentertijd zijn ontstaan tussen Oost-Berlijn en West-Berlijn. Wilt u met eigen ogen de sporen van de Tweede Wereldoorlog in de stad bekijken? Breng dan eens een bezoek aan Berlijn. Het is aan te raden om een bezoek te brengen van langere duur, zodat u perfect ervaart wat de stad u te bieden heeft. Een uitstekend verblijf nodig? Velen gingen u voor en boekten vakantiehuizen Berlijn bij Vakantiehuisverhuur.nl.

Beleef de stad

Vakantiehuizen Berlijn zijn bij Vakantiehuisverhuur.nl verkrijgbaar in verschillende soorten. Het meest praktisch voor u is om eens te kijken naar onze vakantie appartementen Berlijn. In dit aanbod vindt u diverse appartementen die midden in de prachtstad gevestigd zijn. Zo heeft u de mogelijkheid om alles op loopafstand te bezoeken, of met het openbaar vervoer. Vakantiehuizen Berlijn bieden u de mogelijkheid om de stad te beleven, doordat u er gedurende uw verblijf zelf deel van uit maakt. De wereldberoemde stad heeft namelijk veel meer te bieden dan alleen historie. Wie van een bruisend avond/nachtleven houdt zal zich prima vermaken in Berlijn. Vele clubs, bars en straatfeesten zorgen ervoor dat er altijd wel iets te beleven valt.

Op zoek naar uw vakantiehuis Berlijn?

Bent u op zoek naar het ideale vakantiehuis Berlijn? Bij Vakantiehuisverhuur.nl bent u aan het juiste adres. Een uitgebreid aanbod zorgt ervoor dat u altijd zult vinden wat u zoekt. Een goedkoop appartement in Berijn, of een luxere vakantiewoning in Berijn. Een vakantiehuis met bad, balkon of terras? Wasmachine, dvd-speler of internet? Bij Vakantiehuisverhuur.nl kiest u zelf op welke criteria u uw vakantiehuis Berlijn selecteert. Zo vindt u altijd het vakantiehuis dat voldoet aan uw persoonlijke wensen.

Berlijn/Brandenburg

Berlijnis een prachtige oude stad en is, sinds de val van de muur, op toeristisch gebied sterk ontwikkeld. Vele toeristen komen naar deze stad en maken kennis met mooie musea, gezellige pleinen, leuke winkelstraten en natuurlijk de geschiedenis die Berlijn met zich meebrengt.

De historische stadskern bestaat uit de wijken Mitte en Kreuzberg.

Mitte is bekend van de Alexanderplatz en de lange straat‘Unter den Linden’ met het fraaie gebouw de Staatsoper. Aan het eind van de straat staat de Brandenburger Tor, hét symbool van scheiding en hereniging van Berlijn. Op de Friedrichstrasse kunt u heerlijk struinen en mooie winkels bezoeken. De Bebelplatz staat bekend om het barokke Zeughaus waarinhet Deutsches Historisches Museum gevestigd is. Hier vlakbij staat ook de Neue Wache (het monument voor alle oorlogsslachtoffers) en de Friedrichswerdersche Kirche.

Museuminsel kent een aantal waardige musea. Onder andere het Pergamonmuseum met Griekse, Romeinse en Aziatische kunstwerken. Het Altesmuseum, Berliner Dom en het Jüdisches Museum zijn hier gevestigd.

De wijk Kreuzberg is een levendige wijk met veel verschillende culturen en een bijzondere charme. U vindt hier sporen van de Berlijnse Muur. De overblijfselen hiervan behoren tot de bezienswaardigheden, zoals de gerestaureerde Oberbaumbrug en Checkpoint Charlie. Deze wijk biedt ook een gezellig en divers uitgaansgebied. Hippe restaurants, kleine cafés en leuke discotheken waar u kunt dansen tot in de vroege uurtjes.

Twee andere wijken die veel te bieden hebben, zijn Charlottenburg en Tiergarten.

Charlottenburg was het centrum van West-Berlijn, voor de val van de muur. De bezienswaardigheden die absoluut een bezoekje waard zijn; de Gedächtniskirche, de Kurfürstendamm, het Kunstgewerbemuseum, de Gemäldegalerie, de Philharmonie (concertgebouw), de St. Matthäus-kirche, het olympisch stadion, de Zoologischer Garten (dierentuin) en de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, die opnieuw is opgebouwd na verwoesting in de 2e wereldoorlog.

Tiergarten was vroeger een jachtgebied en is nu een prachtig park. Deze wijk is het politieke hart van Duitsland. Hier is het Duitse Parlement‘Bundestag’ gevestigd, in het Reichstag gebouw. De glazen koepel van dit gebouw is ontworpen door Sir Norman Foster en is een veel bezochte attractie. Op de grens met de wijk Mitte ligt de Potsdamer Platz, een plein met naast kantoren ook gezellige cafés en restaurants. Een ontmoetingsplaats voor zowel zakenlieden als toeristen, voor jong en oud.

Buiten de stad vinden we het kasteel Schloss Charlottenburg wat zeker een bezoekje waard is.

Berlijn is gelegen in de provincieBrandenburg, het voormalige Pruisen. Brandenburg is een landelijk gebied en is dunbevolkt. De landschappen zijn bosrijk en af en toe licht glooiend, ideaal voor wandelaars en fietsers.

Zoals het Elbedal, dit ligt in het Noordwesten van de streek en is rustig en ongerept. Hier vindt u een aantal leuke dorpjes zoals Pritzwalk en Perleberg. Ook Bad Wilsnack is de moeite waard. Deze plek staat bekend om zijn moerassen welke geneeskrachtige werkingen zouden hebben, vroeger was dit een bekend pelgrimsoord.

De hoofdstad Potsdam heeft een aantal mooie historische bezienswaardigheden en hét paleis Schloss Sanssouci, een prachtig gebouw in rococostijl met fraaie tuinen. De Bildergalerie, naast het paleis zijn ook zeker een kijkje waard.

Een ander hoogtepunt van deze regio is het Spreewald, het merengebied van Brandenburg met waterwegen door bossen en dorpen. U kunt hier kanoën, een tocht door de omgeving laat u kennis maken met prachtige flora en unieke vogelsoorten. Een prachtig gebied wat voor de natuurliefhebbers onder ons niet gemist mag worden.


Wat u niet mag missen

- Checkpoint Charlie; de grensovergang tussen oost en west Berlijn.
- Het plaatsje Brandenburg, een historisch stadje verspreid over drie eilanden.
- Het natuurgebied Schorfheide, een UNESCO-gebied.
- De weekendmarkt‘Winterfeldtmarkt’ in de wijk Schöneberg in Berlijn.

Vakantiehuis Berlijn-Brandenburg